Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst
Marie Florence van Es, Het smaakt naar Italië
9 januari 2025, 20:00 - 22:00
Marie Florence van Es vertelt over de rijke Italiaanse eetcultuur die -anders dan men buiten Italië soms wel lijkt te denken- veel meer inhoudt dan ‘spaghetti bolognese’ en pizza.
Italianen zijn in staat om van weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo’n beetje elke streek, stad of dorp gaat prat op eigen, soms eeuwenoude specialiteiten en lokale gerechten. De eetcultuur is grotendeels gebaseerd op streekproducten, waarvan sommige zo oud zijn dat de Romeinen of Etrusken ze al kenden. Veel van deze streekproducten hebben een speciaal Europees keurmerk dat hen tegen namaak beschermt. In haar boek De Smaken van Italië verzamelde en beschreef Marie Florence honderden Italiaanse streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Daarbij dook ze ook in de geschiedenis en ontdekte tal van interessante weetjes. Wist u dat de in Calabria geteelde sukadecitroenen een belangrijke rol spelen in het Loofhuttenfeest? Of wat de band is tussen het eiland Røst in de Noorse Lofotenarchipel, stokvis en Veneto? Of dat Nutella zijn ontstaan min of meer heeft te danken aan Napoleon? U hoort het tijdens de lezing.
Gegevens
- Datum:
- 9 januari 2025
- Tijd:
-
20:00 - 22:00
Locatie
- Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
-
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands + Google Maps - Telefoon
- 06 – 24 75 76 28
- Bekijk de site van Locatie
Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst