Italia
bladwijzer

AGENDA


   16 juni - 13 jan 2019: Classic Beauties
   Expositie Hermitage - Info hieronder op de pagina

   22 september 2018 20.00: Roberto Galanto
   zaaltje Merlijn - Info hieronder op de pagin.
   Let op: op de poster hieronder staat de verkeerde aanvangstijd!!

   14 oktober 2018 van 16.00u-18.00: Roberto Galanto
   in De Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem - Info hieronder op de pagina

classic beauties

Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw

Heel Europa kijkt halverwege de achttiende eeuw met grote spanning naar de opgravingen in Italië. De schoonheid van de kunstschatten die bovenkomen, slaat in als een bom. Ze worden dé inspiratiebron voor kunstenaars, die de lichamelijke schoonheid van de klassieken herontdekken en perfectioneren. Het lokt een rage uit onder jonge aristocratische Europeanen: zij gaan op Grand Tour.

lees verderpicture of Roberto Galanto

picture of Roberto Galanto

Roberto Galanto

Na een uitverkochte zaal afgelopen februari in De Pletterij (Haarlem), keert Roberto hier, op verzoek van het publiek, terug om de première van zijn nieuwe show, “Senza Troppo Rumore” te vieren. We kunnen nu alvast verklappen dat Roberto en zijn trio ook enkele van zijn nieuwe songs van zijn tweede cd zullen laten horen. Deze cd komt in de zomer van 2019 al uit! Nieuw in deze show is Aki Spadaro (keyboard) uit Palermo. Gitaar en bass-gitaar, zoals altijd, door Filippo Castellazzi.

Roberto Galanto is operazanger, songwriter, dichter, crooner, vocal coach en componist. Hij won het Premio Bellaballa radio Festival (2010), Musica Controcorrente (2011), Musica ѐ (2010), en Premio F.I.O.F.A. (2010).

Hij heeft samengewerkt met Ed Partyka, Berend van der Berg, David Marez Oyens, Mariella Nava, Arno Van Nieuwenhuize, Niek van Wiggen, Eric Doelman, Udo van Boven Francesco Angiuli, Francesca Tandoi en nog vele anderen.

Roberto stoort zich aan geen enkele muzikale mode en kiest zijn eigen weg. Wel heeft hij zich laten beïnvloeden door grootheden als Joe Barbieri, Lucio Dalla, Pino Daniele, Vinicio Capossella en Gianmaria Testa. Door hun muziek te onderzoeken ontdekte Roberto de mogelijkheid om zijn eigen woorden in stijlen te vatten, die door de jaren heen zijn belangstelling hadden getrokken en hem de vrijheid gaven waar hij naar op zoek was. We hebben te doen met een filosofisch ingestelde romanticus: de composities van Roberto kenmerken zich door enerzijds ernst en subtiele emotionaliteit, maar kennen anderzijds ook humoristische trekjes. Zijn werk strekt zich uit van gitaar/folksongs tot romantische ballads en liedjes met een gypsy/jazz en acoustic pop inslag.

Het concert is op zondagmiddag 14 oktober 2018 van 16.00u.-18.00u. in De Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem. Vanaf 1 september 2018 zijn de tickets verkrijgbaar via de website van De Pletterij en reeds vanaf woensdag 1 augustus via Marielle Blijboom

Toegang: € 10,- (jongeren tot 25 jaar € 7,50).

Ciao en tot dan, het wordt zeker weer een fantastische middag!!