Italia
bladwijzer

ILJA GORT

reist van noord naar zuid Italië op zoek naar het geheim achter 'la dolce vita'.

"Ik wil erachter komen waarom de Italianen zoveel talent hebben om te genieten", zegt Gort. "Van lekker eten, van prachtige wijnen en van schoonheid. Wat zegt al dat heerlijks over de Italiaanse ziel - en over het land?"

Gort over de grens is vanaf 28 april wekelijks te zien op NPO2.

ZOMERSFEREN TIJDENS ITALIË EVENEMENT

Kasteel de Haar

19, 20 en 21 mei, Kasteel de Haar

Italië is een land van vele smaken en stijlen. Tijdens het Italië Evenement 2017, rond Kasteel de Haar (Utr), komen ze allemaal samen. De ultieme plek dus voor wat vakantie-inspiratie of om gewoon even weg te dromen.

Meer dan 200 exposanten, kunstenaars, artiesten en koks brengen de prachtig gerenoveerde kasteeltuinen van Haarzuilens in Italiaanse sferen.

U komt ogen en oren te kort in de stands, bij de podia en op de terrassen. Met Napels als gaststad vindt u op het Piazza della Bella Napoli dan ook allerhande Napolitaanse specialiteiten, zoals het NK Pizzakbakken in houtovens. Het Piazza della Dolce Vita brengt bijzondere kunst en design, de laatste mode en een recordaantal Italiaanse producenten, terwijl Ballare in Piazza staat voor eten, dansen en genieten. Speciale gast dit jaar is Giovanni Caminita, bekend van 24Kitchen en als bandlid van Marco Borsato. Hij zal tijdens het evenement van zich laten horen én proeven.

Het zijn slechts tipjes van de sluier, want het ‘Italiaanste’ feest van het jaar heeft meer verrassingen in petto, ook voor kinderen.

Houd de website in de gaten: www.italieevenement.nl

En, natuurlijk, ook dit jaar zijn de Comitati van Dante Alighieri aanwezig met een eigen bancarella!!!