Italia
bladwijzer
picture of Roberto Galanto

Roberto Galanto is een veelzijdige professionele en getalenteerde crooner, songwriter en gitarist. Roberto is woonachtig in Nederland en heeft diploma’s op het gebied van klassieke muziek en jazz muziek. In 2009 heeft hij op excellente wijze zijn master diploma behaald bij het Conservatorio “N. Rota” in Monopoli.

Roberto stoort zich aan geen enkele muzikale mode en kiest zijn eigen weg. Wel heeft hij zich laten beïnvloeden door grootheden als Joe Barbieri, Lucio Dalla, Pino Daniele, Vinicio Capossella en Gianmaria Testa. Door hun muziek te onderzoeken ontdekte Roberto de mogelijkheid om zijn eigen woorden in stijlen te vatten, die door de jaren heen zijn belangstelling hadden getrokken en hem de vrijheid gaven waar hij naar op zoek was.

We hebben te doen met een filosofisch ingestelde romanticus: de composities van Roberto kenmerken zich door enerzijds ernst en subtiele emotionaliteit, maar kennen anderzijds ook humoristische trekjes. Zijn werk strekt zich uit van gitaar/folksongs tot romantische ballads en liedjes met een gypsy/jazz en acoustic pop inslag.

voor verdere info op deze site

site van My name is nobody

Op een oude klassenfoto staat te midden van twee iconen uit de Italiaanse cinema, Ennio Morricone en Sergio Leone, een mysterieuze jongen. Wie is hij? Regisseur Denise Janzée (Mijn moeder, de actrice Willeke van Ammelrooy en Marco: De weg terug) gaat op onderzoek uit en wat volgt is een reis langs het Italië met zijn markante inwoners, pleintjes en kerken én de Italiaanse cinema. Mokum Filmdistributie brengt My Name is Nobody op 18 januari 2018 uit in de Nederlandse filmtheaters en op Picl.
lees verder