Italia
bladwijzer

AGENDA


   1-3 juni: Italië Evenement; Smaak en Stijl - Info hieronder op de pagina

   17 maart - 15 juli: Primavera! Nederlandse kunstenaars in Italië
   Stadsmuseum Woerden - Info hieronder op de pagina

   18 april: Roberto Galanto - Info hieronder op de pagina

Giornata

Nederlandse kunstenaars in Woerden stadsmuseum

Primavera! Nederlandse kunstenaars in Italië

zaterdag 17 maart 2018 t/m zondag 15 juli 2018

Wat hebben Herman van Swanevelt (1603-1655) en Leo Gestel (1881-1941) met elkaar gemeen? Behalve dat beide kunstenaars in Woerden geboren zijn, deelden zij een liefde voor het Italiaanse landschap. In de tentoonstelling Primavera, Nederlandse kunstenaars in Italië, is werk van beide kunstenaars te zien, naast dat van tijdgenoten zoals Matthias Withoos, Casper van Wittel, Pieter van Bloemen, Isaac Israels, Hendrik Jan Wolter, Willem van den Berg en vele anderen, die allen geïnspireerd raakten door oude steden, sfeervolle kusten of glooiende landschappen in Italië.
lees verderpicture of Roberto Galanto

Roberto Galanto is een veelzijdige professionele en getalenteerde crooner, songwriter en gitarist. Roberto is woonachtig in Nederland en heeft diploma’s op het gebied van klassieke muziek en jazz muziek. In 2009 heeft hij op excellente wijze zijn master diploma behaald bij het Conservatorio “N. Rota” in Monopoli.

Roberto stoort zich aan geen enkele muzikale mode en kiest zijn eigen weg. Wel heeft hij zich laten beïnvloeden door grootheden als Joe Barbieri, Lucio Dalla, Pino Daniele, Vinicio Capossella en Gianmaria Testa. Door hun muziek te onderzoeken ontdekte Roberto de mogelijkheid om zijn eigen woorden in stijlen te vatten, die door de jaren heen zijn belangstelling hadden getrokken en hem de vrijheid gaven waar hij naar op zoek was.

We hebben te doen met een filosofisch ingestelde romanticus: de composities van Roberto kenmerken zich door enerzijds ernst en subtiele emotionaliteit, maar kennen anderzijds ook humoristische trekjes. Zijn werk strekt zich uit van gitaar/folksongs tot romantische ballads en liedjes met een gypsy/jazz en acoustic pop inslag.

voor verdere info op deze site